SK - Slovenská CZ - Česká EN - Anglická PL - Polská RO - Rumunská RU - Ruská TR - Turecká UA - Ukrajinská
SK - Slovenská
  • CZ - Česká
  • EN - Anglická
  • PL - Polská
  • RO - Rumunská
  • RU - Ruská
  • TR - Turecká
  • UA - Ukrajinská

Bioveta sponzorom kongresu „Drůbež 2024“

Hlavná stránka Novinky Aktuality Bioveta sponzorom kongresu „Drůbež 2024“

16.10.2024

Bioveta sponzorom kongresu „Drůbež 2024“ Pri príležitosti konania akcie sme požiadali o krátky rozhovor prezidenta Českej Asociácie Aviárnej medicíny MVDr. Karla Kutlvašra, PhD.

Tento rok organizujete v poradí už 48.ročník odborného kongresu pre veterinárnych špecialistov v chovoch hydiny a chovateľov. Akú očakávate tento rok účasť?

Do dnešného dňa sa prihlásilo viac ako 200 účastníkov z radov veterinárnych špecialistov, chovateľov a vedeckých pracovníkov. S radosťou môžem konštatovať, že sa nám podarilo zabezpečiť viacero zahraničných odborníkov, ktorí obohatia náš odborný program.

Ako dlho musíte pripravovať program a podľa čoho vyberáte témy?

Naša asociácia organizuje počas roka dve kľúčové akcie pre svojich členov. Na jar je to seminár pri príležitosti konania akcie VETfair. Tu potom ladíme program pre jesennú konferenciu, ktorá je organizovaná v rámci národnej vetvy WVPA a WPSA. Členovia prezídia sa snažia, aby pripravované témy boli pestré a oslovili čo najväčší počet účastníkov. Prednášajúcich pre tohtoročnú konferenciu sme hľadali minulý rok na kongrese vo Verone. Som rád, že sa nám podarilo pre oba dva dni naplniť program kvalitnými odborníkmi, ktorí oslovia ako veterinára, chovateľa, tak aj vedca. Vedeckých pracovníkov registrujeme okolo 30% z prítomných.

Prečo na Vysočine?

Predtým sa pravidelne výročná konferencia konala v Brne v hoteli Myslivna. Bohužiaľ sme hľadali po ukončení prevádzky náhradu, a už tretí rok organizujeme akciu v kongresovom centre Tri vežičky na Vysočine. Hotel leží v centre republiky a je relatívne ľahko dostupný a vyhovuje nám aj kapacita. Organizovanie konferencie by ale bolo nemysliteľné bez sponzorskej podpory firiem, ku ktorým patrí aj Bioveta. Za to by som chcel všetkým sponzorom úprimne poďakovať.

Čo vidíte ako nosné témy do budúcnosti?

Určite je to aviárna influenza, ktorá je aktuálna od roku 2006. V súčasnej dobe musíme počítať s rizikom infekcie po celý rok a je to v poslednej dobe aj súčasť diferenciálnej diagnostiky v aviárnej medicíne. Musíme si uvedomiť, že je to nebezpečenstvo predovšetkým pre chovateľov, ktorí značnú časť produkcie exportujú do zahraničia, predovšetkým Ukrajiny, na blízky východ, Poľska alebo Ruska.

Čo by ste zaželali členom Asociácie?

Všetkým členom prajem pohodu v práci a aj v osobnom živote a teším sa na stretnutie s účastníkmi zase za rok na Vysočine.

 

Ďakujem vám za rozhovor.

                                                           Za tím Biovety sa pýtal

                                                           MVDr. Martin Vodinský

 

     



Sdílet: tw.png, 637B fb3.png, 512B gg.png, 716B in.png, 595B